Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Gloednieuw Hoofdkantoor IN Berlijn voor JUST EAT TAKEAWAY.COM

Gloednieuw Hoofdkantoor IN Berlijn voor JUST EAT TAKEAWAY.COM

Jaar

2022

Cliënt

takeaway.com

Diensten

Design

Overzicht

Het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway.com (JET) Berlijn ligt aan de oever van Kreuzberg met spectaculair uitzicht op de “Oberbaumbrücke” en de bruisende stad. Drie geschakelde kantoortorens en uitgebouwde wintergarden zijn het thuishonk voor meer dan 1.000 medewerkers. Mirato heeft het complete interieur concept van de 18.000 m² nieuwe kantoor colos ontworpen.

Concept

JET verbindt consumenten thuis met restaurants in de stad. Mirato heeft de kernactiviteit vertaalt in de layout van het kantoor: Het fel oranje pad (JET)verbindt comfortabele werkplekken (thuis) met de actieve en bruisende kern van het gebouw (restaurants).

Gloednieuw Hoofdkantoor IN Berlijn voor JUST EAT TAKEAWAY.COM

1

Het grootste maaltijdbezorgplatform
van Europa

18.000

Vierkante meters

1000 werkplakken

3 geschakelde torens, 7 verdiepingen

DGNB certificering

door (German Sustainable Building Council)

takeaway.com

WINTERGARDEN

De volledige begane grond is ontworpen voor ontmoeting en creativiteit. Mirato heeft een multifunctionele wintergarden aan het gebouw toegevoegd die de spectaculaire binnentuin, de rivier en het kantoor met elkaar versmelt. De 8 meter hoge glazen kas vol daglicht en groen vormt de ideale plek voor ontmoeting en ontspanning.

MATERIALEN IN CONTEXT

Om warmte toe te voegen aan het ontwerp, is de middenkern volledig omkleed met eikenhout.
Dit geeft een mooi contrast aan de betonnen structuur van het pand, en zorgt voor balans tussen een rauw en elegant karakter – dat refereert naar de opkomende en bruisende buurt Kreuzberg.

De uitdaging was om een plek te creëren dat jong talent uit de buurt aantrekt en plek biedt voor ontmoeting, werk en ontspanning, en waar het merk ‘Takeaway’ krachtig wordt neergezet.

Strakke zichtlijnen, hout, zachte kleuren en planten bieden een contrast aan de krachtige oranje kleur van Takeaway. Modulair en flexibiliteit liggen aan de grondslag van dit ontwerp, waardoor Takeaway met het oog op de toekomst, kan groeien in hun huidige kantoor.

THE COMPLETE GROUND FLOOR IS DESIGNED TO CONNECT, MEET, CREATE, AND MINGLE.

Jaël
Creative Director
Gloednieuw Hoofdkantoor IN Berlijn voor JUST EAT TAKEAWAY.COM
No items found.
Jaël
Creative director

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!