Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Curiosity meets boldness in IJdok Amsterdam

Curiosity meets boldness in IJdok Amsterdam

Jaar

2022

Cliënt

Kearney

Diensten

Design + Build

Overzicht

Internationaal consultant Kearney is gevestigd in het markante IJdock gebouw aan het bruisende Ij in Amsterdam. Kearney heeft Mirato geselecteerd om een compleet nieuw interieurconcept te ontwerpen en af te bouwen. In nauwe samenwerking hebben we een unieke plek gecreëerd die volop wordt gebruikt en haar medewerkers inspireert en samenbrengt.

Vraagstuk

De wens vanuit Kearney was om een kwart van de ruimte af te stoten, en events en grote meetings niet langer extern, maar in eigen beheer te kunnen hosten. Meer plek om in te bellen, online te vergaderen met de klant, maar ook om samen te komen als bedrijf; een plek voor verbinding en ontmoeting. Méér faciliteiten en minder ruimte vraagt om een creatieve aanpak en blik op de ruimte. Voor onze architecten een mooie uitdaging.

Curiosity meets boldness in IJdok Amsterdam

Oude situatie

1.000 m2

122 zitplekken

77 permanente afgesloten werkplekken

6 meeting rooms

Lunch ruimte + pantry

1 boardroom

Nieuwe situatie

750 m2

166 zitplekken

49 flex-werkplekken

3 permanente afgesloten werkplekken

9 phonebooths

3 2pax meeting rooms

4 flex-meeting rooms

1 boardroom 2 meditatie rooms

Lunch area + pantry

Open ruimte + pantry

Kearney

Concept

De middenkern van het pand is opgedikt om hier ruimte te creëren voor stilteruimtes en overlegplekken, waardoor de rest van de ruimte vrij is om in te kunnen (samen)werken. Een open werkverdieping die uitnodigt tot samenwerken en plek biedt om per activiteit een andere ruimte op te zoeken. Door een grote multifunctionele ruimte op de 6e verdieping te creëren die meebeweegt met het gebruik is Kearney in staat gesteld zowel klanten te ontvangen, als brainstorms, recruitment events en grote vergaderingen te hosten.

Vormgeving

Er is inspiratie gehaald uit de woorden curiosity & boldness, de kernwaardes van Kearney. Door te spelen met zichtlijnen, materialen met verschillende texturen en transparanties, zinnetjes, en poëzie die door het pand verstopt zitten, word je nieuwsgierig om de ruimte te ontdekken. Het doel hierbij was om de kernwaarden om te zetten naar een beleving, en deze volledig voelbaar te maken door de tastbare omgeving. Zo hebben we boldness vertaald door het gebruik van strakke lijnen, grote volumes en gladde oppervlaktes. Grote gebaren in de ruimte zorgen voor een krachtig ontwerp dat in lijn is met de visie van Kearney.

"Kernwaarden Curiosity en Boldness zijn voelbaar gemaakt in vormentaal en materialisatie."

Curiosity meets boldness in IJdok Amsterdam
No items found.
Jaël
Creative director

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!