Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Top van de Nederlandse gaming industrie

Top van de Nederlandse gaming industrie

Jaar

2020

Cliënt

Nixxes

Diensten

Design

Overzicht

Als je het hebt over de top van de internationale gaming industrie dan kun je niet om Nixxes heen. Het Nederlandse computerspel bedrijf is gespecialiseerd in het portretteren van spellen, zoals de bekende titels Tomb Raider en Deus Ex. Met de groei die het bedrijf de afgelopen twintig jaar heeft doorgemaakt werd er een zoektocht gestart naar een nieuwe werkomgeving, een die toekomstbestendig is.

Vraagstuk

Om een toekomstbestendige werkomgeving te creëren hebben wij Nixxes geholpen in de zoektocht naar de best passende locatie, en per object de (on-)mogelijkheden in kaart gebracht. De keuze is uiteindelijk gevallen op zesde verdieping in het WTC Utrecht. In één van de duurzaamste WTC’s ter wereld vind je nu de verbindende ruimte van Nixxes, welke BREAAM gecertificeerd is en een hele duidelijke knipoog heeft naar de gaming industrie. Huurders van het WTC Utrecht zijn gebonden aan de BREAAM WELL Building Standard eis, dat betekent dat het interieur geheel duurzaam dient te zijn en aan strenge regels moet voldoen. Voor ons een mooie leidraad om mee te ontwerpen.

Top van de Nederlandse gaming industrie

Locatie

WTC Utrecht

1200

m² oppervlakte

BREAAM

Certificering

61

Vaste werkplekken

Nixxes

CONCEPT

Na een grondige analyse van de identiteit, cultuur, werknemers en organisatie doelstellingen vormt dit samen met de duurzaamheidsdoelstellingen het fundament van het interieurconcept. Het idee was om een ruimte te creëren waarbij je het gevoel hebt dat je een game binnenstapt en direct merkt dat je op een plek bent waar creativiteit ontstaat. Met een sociaal hart, veel groen en omsloten door comfortabele vaste werkplekken voor elk individu. Het sociale hart vormt de kern van het ontwerp. Het is het gebied voor verbinding. Om elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren. De grote bar, gemaakt van roestrood stalen binten, neemt hierbij een prominente plek in. Samen met de hergebruikte houten gymzaal vloer, geperforeerd staal en de wand vullende visuals maakt deze ruimte de verbinding met de gamewereld. Deze middenkern is de ruimte om de dag goed te starten of op de vrijdagmiddag juist los te komen van het werk. Daarnaast zorgt het sociale hart letterlijk voor beweging. Het is de enige plek om koffie of water te halen. De koffieplek is een ruimte waar creativiteit en verbinding ontstaat. Daarom neemt dit sociale hart ongeveer 25% van de totale oppervlakte in beslag. Het is van grote waarde voor Nixxes.

WERKOMGEVING

Een grote IT-infrastructuur. Minimaal drie beeldschermen. Een koptelefoon om te bellen tussen verschillende tijdzones. Werknemers die allemaal in hun eigen “bubble” zitten. Voor deze specialisten is een eigen werkplek een must. Met het comfort en autonomie om hun werkplek compleet eigen te maken en te personaliseren. Voor prestatie. Voor plezier. Wanneer het nodig is kan iedereen zich terugtrekken in één van de stilte plekken. Deze plekken zijn volledig voorzien van akoestisch noppen materiaal uit de muziekindustrie. Alles in deze ruimte is erop gericht om medewerkers geconcentreerd te kunnen laten werken. Hier is het concept ook doorgevoerd in materiaal en vorm, van beschrijfbare wanden tot klimrekken met planken waar iedereen zijn favoriete game karakter op kan zetten.

“WE HADDEN KUNNEN UITBREIDEN OP DE PLEK WAAR WE ZATEN, MAAR DAN ZOUDEN ER HELE ONPRAKTISCHE HOEKEN EN EILANDEN ONTSTAAN. MIRATO ZIET DAT SOORT DINGEN”.

JURJEN KATSMAN
CEO
Top van de Nederlandse gaming industrie
No items found.
Jaël
Creative director

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!