Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

INTERIOR DESIGN
+ BUILD

“Wij geven vorm aan verhalen"
Een toewijding aan de kunst van Storytelling met als doel het ontwerpen en bouwen van ruimte waar verhalen tot leven komen. Het narratief in fysieke vorm: waar mensen werken, leven en deel van uitmaken.

WIJ GEVEN VORM AAN VERHALEN

Elk verhaal begint met een decor. In design is dat decor het bestaande gebouw, de context en de omgeving. Het is het canvas waarop we het verhaal van de opdrachtgever schilderen. We creëren cohesie tussen elk element, materiaal en vorm die hun bijdrage leveren aan het narratief dat we schrijven. Personages, scripts, thema's en dialogen brengen de verhalen tot leven.

Plot

Context en omgeving

Het plot is het gebouw, de omgeving, de wijk, het park om de hoek, de historie van het gebouw; de complete context.
Dit is het decor waarop het verhaal zich gaat afspelen. Dit is ons begin, want we zoeken altijd aansluiting op de omgeving.

Characters

GEBRUIKERSGROEPEN

De karakters zijn de gebruikers van het gebouw. Mensen die hier werken, leven, eten, slapen, studeren en verbonden zijn aan de plek. Voor wie ontwerpen we? Wat voor rol hebben ze in het verhaal en hoe bewegen ze zich door de ruimte? Wat zijn hun ambities, wensen en wat hebben ze nodig om die te bereiken? Middels enquêtes, interviews, observaties en workshops brengen we dit in beeld.

Storyline

de rode draad

In de verhaallijn komt alles samen. De plek, de mensen, samen met het verhaal van de organisatie. Samen schrijven we het narratief. Research is hiervoor het sleutelwoord. We gaan op onderzoek uit en halen inspiratie uit kunst, film en omgevingspsychologie. We zoeken naar de verbindende factor die de plek, de karakters en haar historie samenbindt.

Scenes

verhalen omzetten in vorm

Hier creëren we de beleving van de ruimte en bepalen we hoe deze eruit moet zien en aanvoelen. We onderzoeken de overgang van de ene scène naar de andere. Door de verhaallijn te vertalen naar vormen en beelden, brengen we het verhaal tot leven.
Met behulp van vormenstudies, schetsmaquettes en tekeningen komen we steeds dichterbij een sterk en krachtig ontwerp dat het juiste verhaal vertelt.

De productie van het verhaal
Met een team van ervaren projectmanagers dragen wij zorg. Niet alleen voor de hoogste kwaliteit en onze opdrachtgevers, maar voor alle betrokkenen. Bevlogenheid en oog voor detail trekken het verhaal naar een hoger niveau, en dat voel je. Samenwerking en gelijkwaardig partnerschap zien wij als onmisbaar ingrediënt.

Pre-productie & Casting

samenwerking & planniNg

Onder leiding van onze ervaren projectmanagers vormen we tijdens het ontwerpproces een bouwteam van bekwame professionals, waardoor we optimaal gebruikmaken van ieders expertise. Elk detail wordt zorgvuldig gepland, zodat het project binnen de kaders van budget en tijd wordt uitgevoerd. Ons bouwteam brengt het verhaal tot leven met vakmanschap en precisie.

Building the set

Het Fundament Leggen

We starten met het fundament. Sloopwerkzaamheden, ruwbouw en installaties vormen het grondwerk om de locatie klaar te maken voor het verhaal.

Directing

dirigeren van de afbouw

Tijdens de afbouw komen allerlei disciplines samen, die door de projectmanager worden gedirigeerd tot een coherent geheel. We nemen de regie over het ontwerp in handen en richten ons op de verfijnde details. Met nauwkeurig vakmanschap brengen we het verhaal tot leven, waarbij elke afwerking bijdraagt aan een impactvolle beleving.

Post-Production

NAzorg & onderhoud

Op het moment dat de ruimte in gebruik wordt genomen, gaat het verhaal pas echt tot leven komen. Wij blijven betrokken aan de zijlijn voor nazorg en ondersteuning, zodat we betrokken blijven bij eventuele behoeften of aanpassingen. Onze toewijding eindigt niet bij de oplevering; we zijn er om ervoor te zorgen dat de ruimte optimaal functioneert en de beoogde ervaring blijft bieden. Zo garanderen we een blijvende impact.

"Net als een regisseur
borgt de architect
het verhaal van
begin tot eind"

Lees meer over ons