Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Van kantoorpand naar 30 shortstay appartementen

Van kantoorpand naar 30 shortstay appartementen

Jaar

2022

Cliënt

Bizstay

Diensten

Design + Build

Overzicht

Bizstay opent een nieuwe locatie met 30 short-stay appartementen aan de Waldeck Pyrmontkade in de bruisende zeeheldenbuurt gelegen in Den Haag. In een oud kantoorpand wordt met behoud van de bestaande constructie en minimale milieu-impact het pand door de Amsterdamse ontwikkelaar Re:Born functie dynamisch getransformeerd. Mirato is verantwoordelijk voor het gehele interieurontwerp en afbouw.

Vraagstuk

Mirato heeft de turnkey design + build opdracht om op deze unieke locatie 30 appartementen, een uitnodigende lobby, gym en kantoor te realiseren. Door de korte lijnen en intensief contact met de gedreven ondernemers heeft het project eigenheid gekregen. Zowel de interieurarchitect als de projectmanager kennen elk hoekje en detail van het gebouw, dit voel je in het eindresultaat.

Van kantoorpand naar 30 shortstay appartementen
Bizstay

Concept

Ons doel was om een fijne en warme plek te creëren waar diverse mensen en culturen zich thuis voelen. We zochten naar een balans tussen esthetiek en functionaliteit, minimalistisch en luxe, om tot een toegankelijk en comfortabel ontwerp te komen. De materialen en kleuren refereren naar de natuur, in het gehele pand proef je dezelfde sfeer. De warme lobby is een fijne ontvangst met een informeel karakter. Hier steekt een boom vanuit de kelder door naar de eerste verdieping, dat zorgt voor een architecturale verbinding en voorziet de kelder met daglicht.

Duurzaam

De ambitie was om verouderd en leegstaand vastgoed om te toveren tot een gebouw met een functievrij karakter. Dit gebouw is als eerste geschikt voor wonen en hospitality, maar als de tijd erom vraagt kan het zich eenvoudig aanpassen naar zorg, kantoor of onderwijs. Walden heeft ook een sociale factor in de wijk; mensen ontmoeten elkaar in de lobby voor een kop koffie of in de gym. Ook geeft Bizstay advies aan haar gasten, en brengt mensen in contact met lokale ondernemingen. Het duurzame karakter zie je terug in het gehele pand; vanaf de constructie tot aan de afwerkingen en materialen die hier zijn toegepast.

"Van Kantoor naar high-end shortstay, een warme plek om te verblijven in een bruisende buurt."

Van kantoorpand naar 30 shortstay appartementen
No items found.
Carlo
Partner

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!