Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Kleur en vorm geeft functie aan interieur ontwerp

Kleur en vorm geeft functie aan interieur ontwerp

Jaar

2020

Cliënt

Pega systems

Diensten

Design

Overzicht

Mirato heeft in opdracht van Vega Projects het nieuwe interieurconcept voor Pega Systems Amsterdam ontworpen. Pega Systems is wereldwijd gespecialiseerd in de ontwikkeling van CRM en BPM-software systemen en opereert in een bijzonder competitieve markt. Een markt waarin professionals schaars zijn. Daarom onderkenden ze als geen ander de noodzaak van een inspirerende werkplek om de juiste medewerkers aan te trekken en te behouden. Onze uitdaging in dit project was om de twee uiteenlopende behoeften van de afdelingen sales en engineering samen te voegen in één ontwerp.

VRAAGSTUK

Om in beeld te brengen wat deze twee teams precies nodig hadden, hebben we een onderzoekstraject doorlopen. Luisteren, keuzes voorgelegd en vragen gesteld. Tijd waarin zij konden aangeven wat ze nodig hebben in een werkomgeving. De wensen van de twee afdelingen lagen mijlenver uit elkaar. Beide afdelingen hebben andere behoeften en workflows. Engineers zochten een vaste werkplek met af en toe een stand-up meeting ruimte. Sales een plek om te vergaderen en te bellen. Voor verbinding, ontmoeten en samenkomen creëren we een gedeelde ruimte.

Kleur en vorm geeft functie aan interieur ontwerp
Pega systems

CONCEPT

Op basis van de huisstijl van Pega Systems hebben wij een concept bedacht die bestaat uit de primaire vormen; driehoek, vierkant en cirkel. Gecombineerd met de kleuren geel, oranje en blauw. Door de verschillende vormen en kleuren te koppelen aan een functie in de ruimte is het duidelijk welke functie de ruimte heeft.

VORMGEVING

De kleur blauw en het vierkant staan voor vastberadenheid, concentratie en stabiliteit. Deze kleur hebben we gekoppeld aan de (flex)werkruimte. Mensen kunnen zich hier focussen en zijn niet snel afgeleid door andere prikkels. De omarmende cirkel en levendige kleur oranje staan voor creativiteit en samenwerking. Deze hebben we gekoppeld aan de brainstorm plekken in het pand. Dit zijn de plekken waar de teams elkaar ontmoeten en waar er een creatieve houding van je gevraagd wordt. De driehoek en de kleur geel staan voor energie en actief deelnemen en hebben we daarom gekoppeld aan de overlegruimtes. Mensen stimuleren om niet achterover te leunen, maar met energie deel te nemen aan de meeting.

THE RESPONSE FROM EMPLOYEES AND OUR CUSTOMERS TO THE NEW OFFICE HAS BEEN OVERWHELMINGLY POSITIVE.

DAN RYAN
VP - Real Estate, Facilities and Travel Pega systems
Kleur en vorm geeft functie aan interieur ontwerp
No items found.
Jaël
Creative director

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!