Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
‘Triangle’ verbindt kantoor torens met respect voor bestaande architectuur

‘Triangle’ verbindt kantoor torens met respect voor bestaande architectuur

Jaar

2022

Cliënt

Glazen Duo

Diensten

Design

Overzicht

Het Glazen Duo is een kantorencomplex op het Utrecht Businesspark Papendorp. De twee torens zijn verbonden door een transparante laagbouw met daarin de centrale entree. Om een impuls te geven aan de verhuur van de torens is Mirato gevraagd om een ontwerp te maken voor de entree en deze om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek, en zo het Glazen Duo op de kaart te zetten.

Vraagstuk

Naast het creëren van een bruisende gemeenschappelijke ruimte die uitnodigt tot ontmoeten, was het van belang de entree zichtbaarder te maken, die tot heden wegviel in de sobere gevel. De buitenruimte aan de achterkant van het pand wilden we bij de entree te betrekken om zo een verbinding te leggen tussen binnen en buiten.

‘Triangle’ verbindt kantoor torens met respect voor bestaande architectuur
Glazen Duo

Concept

Ons doel was om een ontwerp te maken dat aansluit bij de huidige architectuur van het pand. De torens hebben een diagonale ligging en bestaan uit schuine hoeken en lijnen. We hebben ons hierdoor laten inspireren en zijn gaan spelen met zichtlijnen, hoeken en diagonale vormen. We hebben ‘ziteilanden’ gecreëerd door middel van driehoeken in vloer en plafond, deze laten we doorlopen naar buiten, waardoor het ontmoetingsgebied vergroot wordt.

Vormgeving

Om warmte toe te voegen aan dit glazen gebouw hebben we de ziteilanden en het frame van licht Europees eiken gemaakt. Samen met veel planten geeft dit een contrast tegenover de harde glazen gevel. Doordat de houten panelen allemaal in een hoek staan, veranderen de zichtlijnen tijdens het lopen, wat zorgt voor dynamiek en beweging. We breken de gevel open naar buiten en laten de vormen doorvloeien, zodat het gebied aanvoelt als één geheel.

‘Triangle’ verbindt kantoor torens met respect voor bestaande architectuur
No items found.
Jaël
Creative director

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!