Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Ontmoetingsplek vol verhalen in de Malietoren

Ontmoetingsplek vol verhalen in de Malietoren

Jaar

2022

Cliënt

Pum

Diensten

Design + Build

Overzicht

PUM Netherlands Senior Expert is een organisatie die samenwerkt met ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende markten met als doel het realiseren van een inclusieve en duurzame economische groei. PUM deelt kennis, ervaring en educatie met lokale ondernemers in de gehele keten en in verschillende bedrijfssectoren. Op de 15e etage in de Malietoren in Den Haag hebben wij een nieuwe werkomgeving gecreëerd voor de experts en medewerkers van PUM, een plek die uitnodigt om te ontmoeten en verbinden.

Vraagstuk

Pum wordt grotendeels gerund door vrijwilligers en experts, mensen die zich willen inzetten binnen hun vakgebied en hun kennis willen delen. Door een enorme verscheidenheid aan projecten en vrijwilligers wenste PUM een plek waar iedereen kan komen, waar kennisdeling en kruisbestuiving plaatsvindt. Een plek voor verbinding tussen collega’s, experts en vrijwilligers.

Ontmoetingsplek vol verhalen in de Malietoren

QR Storytelling

Om de prachtige projecten van PUM een plekje te geven in het interieur hebben we 7 items in het interieur verwerkt, refererend aan 7 thematieken waar PUM zich voor inzet. Door middel van een klein detail of materiaalgebruik valt je aandacht op dit item, waarnaast een QR-code is geplaatst. Deze QR-code vertelt het verhaal van een actueel project binnen die industrie.

Zo fungeert de ontmoetingsruimte als een tentoonstelling van huidige PUM-projecten, waarin de bezoeker wordt uitgenodigd om te ontdekken en zijn of haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld.

Legenda

  1. Inzetten voor schoon drinkwater
  2. Inzetten voor reststromen materiaal (kokosschil)
  3. Inzetten voor duurzaam materiaalgebruik (houtverwerking)
  4. Inzetten voor veilige textielindustrie
  5. Inzetten voor sociale en duurzame koffie-industrie
  6. Inzetten voor duurzame agricultuur
  7. Inzetten vrouwelijk ondernemerschap stimuleren
Pum

Concept

Onze ambitie was een podium te bieden aan de prachtige maatschappelijke projecten die Pum uitvoert. Van een klein detail in de vormgeving tot een waterpunt in het midden van de ruimte, achter elk element schuilt een verhaal. Middels een QR-code bij het object lees je het verhaal van de ondernemer. Zo lees je bij de koffieautomaat over een familiebedrijf in Oeganda dat koffiebonen verbouwd, leer je over de textielindustrie bij de garderobe tot aan waterfiltersystemen bij de watertap.

Vormgeving

Tijdens het ontwerpen van het interieur zijn we op zoek gegaan naar duurzame en bijzondere materialen die aansluiten bij de projecten van PUM. Zo is de bar bekleed met gerecyclede kokosnootschaal, hebben we de plantenbakken bekleed met resthout en komen materialen als wol, gerecyclede PET-flessen en duurzame stoffen terug. Het resultaat is een warme sfeer met een rijkheid aan materialen en texturen. Een plek voor inspiratie, verbinding en kennisdeling. Een plek die past bij PUM.

Ontmoetingsplek vol verhalen in de Malietoren
No items found.
Jaël
Creative director

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!