Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Een ode aan de zon

Een ode aan de zon

Jaar

2023

Cliënt

Sunrock

Diensten

Design + Build

Overzicht

Sunrock is marktleider in de ontwikkeling van zonneparken, en is door haar snelle expansie het huidige kantoor ontgroeid. Haar nieuwe kantoor is gehuisvest in de Afactorij, een oude fietsenfabriek gelegen in het bruisende Schinkelkwartier. Mirato heeft de pitch voor de design + build opdracht gewonnen door de casus terug te brengen naar de kern; het verhaal van Sunrock laten vertellen door de zon.

Concept

Om vast te leggen hoe de zon om het gebouw draait hebben we eerst een zonne-studie gedaan. De oude fabriek is gelegen op het Noorden, om gelijkmatig licht binnen te laten tijdens het productieproces zonder schaduwen te creëren. Om he tL-vormige kantoor draait heel de dag de zon van oost naar west.

Een ode aan de zon

Materialisatie

In het ontwerp wordt gespeeld met licht en schaduw, reflectie en transparantie. We hebben hiermee de beweging van de zon proberen te vangen. De kleur-verlopen laten zien dat de zon nooit hetzelfde aanvoelt: soms is ze hard en fel, soms zacht en zwoel. Deze gelaagdheid wilden we terug laten komen in het kantoor.

Custom Paint job
Sunrock
Schets belcellen ontwerp Sunrock Amsterdam

WERKRUIMTE

In de werkruimte hebben we het kleurverloop van de zon gedurende de dag vastgelegd door elke belcel of vergaderplek te spuiten in een unieke kleur. Je ziet een kleurverloop van de zon in de ochtend naar de avond.

Schets Trap Sunrock Amsterdam

ENTREE

De zon draait gedurende de dag een rondje om de trap die centraal gepositioneerd is in het pand. De trap verbindt niet alleen de verdiepingen met elkaar, maar is ook dé sociale ontmoetingsplek met een lounge, hoge bar en koffie corner. De vormgeving is geïnspireerd op een zonnewijzer, wijzend naar het Noorden creëert de zon om 12:00 een schaduwlijn. De trap is veranderlijk, afsluitbaar door transparante gordijnen en flexibel in gebruik.

"Elke dag een feest om rond te mogen lopen in deze prachtige zonnige ruimtes bij Sunrock"

Chief Operating Officer
Sunrock

VERGADERCENTRUM

Gedurende de dag verandert de zon van hoogte, kleur en sterkte. Dit hebben we als inspiratie genomen tijdens het vormgeven van alle ontmoetingsruimtes die elk een unieke kleurstelling hebben gekregen op basis van de ligging in het pand ten opzichte van de zon. Sommige doen denken aan een warme zonsopkomst, andere aan een heldere zomerdag.

Een ode aan de zon
Grote vergaderruimte Sunrock Amsterdam
Kleurrijk vergadercentrum ontwerp Sunrock Amsterdam
Maatwerk boogconstuctie
Meetingroom Design
Kleurrijk vergaderruimte ontwerp
playfull meetingroom design Sunrock Amsterdam
Kantine ontwerp
Colorfull Kantine design
maatwerk verlichting ontwerp
Maatwerk Bank ontwerp
Maatwerk kleurverloop in gordijnen
Blauw stalen trap
Stairway design Sunrock Amsterdam
Office Lounge Design
Comfy Design chair
Botanic colourfull officespace
akoestiek kantoor oplossing
inspirational office environment Sunrock Amsterdam
Maquette Sunrock Amsterdam
No items found.
Jaël
Creative director

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!