Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Revitalisatie hoofdkantoor Pro Rail

Revitalisatie hoofdkantoor Pro Rail

Jaar

2021 / Q3

Cliënt

ProRail

Diensten

Vloer + Raam

Opdrachtgever

Furnify, Workbrands, Gielissen en de Klerk

Fotograaf

Overzicht

Mirato heeft als onderdeel van het bouwteam zorg gedragen voor de vervanging van totaal zo’n 18000m2 vloerafwerking. We pasten hiervoor tapijttegels toe van EGE. Daarnaast hebben we op diverse plaatsen elektrisch aangestuurde zonwering geleverd en gemonteerd.

Dit project stond onder grote tijdsdruk omdat het de wens van de opdrachtgever was om alle werkzaamheden gedurende de lock down te laten plaats vinden. De lockdown gaf het bouwteam de mogelijkheid om een zeer strakke planning op te stellen waarin naast het vervangen van vloerbedekking, ook het meubilair werd aangepast/vervangen en schilder- en bouwkundige werkzaamheden konden worden uitgevoerd.

Het vervangen van de vloerafwerking was zeer bepalend voor de projectplanning. Mirato heeft deze planning in detail voorbereid en succesvol uitgevoerd; we konden op tijd opleveren, ondanks een groot aantal niet voorziene problemen. De applicatie van de tegels is in elke kamer uitgevoerd met decoratieve border langs de plinten; totaal 17000m aan border is door onze stoffeerders aangebracht. Daarbij zijn op elke etage kamers voorzien van andere decoratieve vloer patronen. Er werd in dit project een ultiem beroep gedaan op ons vakmanschap, flexibiliteit en het al oude ambacht!

Het gebouw de Inktpot is een icoon in Utrecht. Het huisvest het hoofdkantoor van ProRail. Het gebouw is een Rijksmonument en ruim 100 jaar oud.  Architect George van Heukelom tekende voor het ontwerp en de bouw startte in 1918. In 1921 is het in gebruikt genomen.

Het is een bijzonder gebouw vanwege zijn grootte en karakteristieke vormgeving. In dit gebouw zijn meer dan 22 miljoen bakstenen verwerkt. Verder prachtige authentieke details die nog steeds volop zichtbaar zijn zoals gebrandschilderde ramen, kunstig metselwerk waarbij veel vakkennis voor nodig is, en op enkele plaatsen nog steeds een prachtig eiken houten interieur

Alle vrijgekomen bestaande tapijtegels zijn keurig gesorteerd op kleur en kwaliteit en hebben een 2e leven gekregen. Alle snijresten en emballage zijn door ons retour genomen en gescheiden afgevoerd zodat de totale footprint beperkt bleef.

Zo bleef de footprint beperkt en hoefden wij nagenoeg geen oud materiaal te storten.

Matrerials

Corné
Partner

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een project waar we je mee verder kunnen helpen? Gewoon een kopje koffie drinken om kennis te maken kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag verder!