Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
Design met NEN normenDesign met NEN normen

Design met NEN normen

In de ontwerpfase wordt rekening gehouden met het voldoen van de gebruikersruimte aan meerdere NEN normen (tenzij vanuit klant anders gewenst).  

NEN1824:2010 - NEN1824 geeft de arbonorm weer voor de oppervlakte van werkruimtes. Circulatieruimte, bewegingsruimte, vluchtroutes en scheidingswanden worden volgens deze norm geplaatst.    

EN527 wordt gebruikt bij het voorstellen van bureau’s. Deze norm geeft de eisen aan op het gebied van veiligheid, sterkte en duurzaamheid voor werkbureau’s.  

De norm NPR1813 is een aanvulling op de NEN EN724 (welke medische hulpmiddelen betreft). Deze norm beschrijft een zit-sta bureau gebaseerd op de gemiddelde lengte van een Europeaan.  

Vluchtwegaanduidingen worden aangegeven in NEN-EN-ISO7010:2020 en brandveiligheid NEN4001+C1:2008nl beschreven. Dit is geen specifiek design aspect (aangezien de pandeigenaar hier veelal rekening mee hield), maar bij de Build tak van Mirato wordt hier wel degelijk rekening mee gehouden.