Door te klikken op ‘cookies accepteren’ geef je toestemming om cookies op te slaan op je apparaat voor een optimale werking van onze website. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.
AfvalstromenAfvalstromen

Afvalstromen

In de uitvoering van Projectstoffering en Build proberen we onze afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden en voor recycling aan te bieden. In overleg met de opdrachtgever zorgen we ervoor dat het afval altijd terug gaat naar Mirato voorverwerking.

·        Tapijttegels, tapijt-snijafval, PCV-snijafval worden aangeboden aan het Tarkett ReStart programma.  

·        Vloerresten en snijafval worden terug geleverd aan onze leverancier Forbo, Interface en Cotap. Deze gebruiken de resten om opnieuw materiaal te maken.

·        Primer en lijmmiddelen worden geleverd in kartondozen met zakken (Cube It simple) in plaats van plastic emmers. Minder belastend tijdens productie, efficiënter in vervoer en gebruik.

Alle overige afval wordt gescheiden en aangeboden bij verwerkers:

·        Houten pallets gaan zoveel als mogelijk retour naar de fabrikant. Restpallets gaan naar lokale projecten en Meeuwenoord.

·        Plastic en folie wordt gescheiden afgevoerd. (PreZero sorteert bruikbare deel en laat deze verwerken tot nieuwe materialen).

·        Karton en papier wordt gescheiden afgevoerd. (AMP).

·        Overige restafval gaat naar een verwerker die ons beloofd circa 98 % van het afval voor recycling en energie doeleinden te gebruiken. (Meeuwenoord)