HQ Takeaway Amsterdam

Takeaway.com behoort tot een van de snelst groeiende bedrijven van Europa. Het ontwerpen van hun hoofdkantoor betekent voor ons dat we constant twee stappen vooruit moeten denken. We zijn erin geslaagd om een duurzame oplossing te creëren waarmee we facility management ondersteunen in de continue veranderende huisvestingsbehoefte.
 

Concept

De essentie van Takeaway: ‘legt de verbinding tussen restaurants en de consument thuis.’ Dit was het vertrekpunt voor de ontwikkeling van het interieurconcept, wat we vervolgens vertaald hebben naar de layout van hun kantoor.
 

De buitenring van het pand, gesitueerd langs de raampartijen met spectaculair uitzicht over het IJ, is opgedeeld in ‘woon-wijken’ refererend aan de verschillende afdelingen. De moscirkels boven de bureaus dragen bij aan het gevoel van rust, goede akoestiek en luchtkwaliteit. Deze prikkelarme omgeving is ontworpen als plek waar werknemers zich op hun gemak voelen en kunnen concentreren op hun werk. Deze ruimte symboliseert ‘het huis’.
 

De actieve functies van het kantoor zijn gesitueerd in de middenkern van de plattegrond. Vergaderruimtes, belhokjes, scrum-ruimtes en uitnodigende koffiehoekjes maken dit tot een levendige ruimte om elkaar te ontmoeten en connectie te maken. Deze ruimte symboliseert de bedrijvige ‘restaurants’.
 

Het oranje Takeaway pad is de verbinding tussen deze twee ruimtes. Dit pad, dat dagelijks wordt afgelegd door de fietskoeriers van Takeaway, wordt benadrukt door de rechtlijnige lichtrails met planten.
 

Naast het vertalen van de visuele identiteit naar een functionele ruimte, maakte de snelle groei in werknemers en een kort huurcontract deze casus tot een complex huisvestingsvraagstuk. We hebben dit opgelost door een modulair box-in-box ontwerp te realiseren. De maat van de box zorgt ervoor dat deze onder elk plafond geplaatst kan worden, en is hierdoor makkelijk mee te nemen naar een nieuw kantoorpand. Dit concept zorgt ervoor dat de ruimte organisch met Takeaway kan meegroeien.
 

Naast de verdiepingsvloeren met kantoorfuncties is er een volledige verdieping ontworpen waar ontmoeting centraal staat, voor zowel lunch als informeel overleg en presentaties.
 

Het office concept wordt dan ook vertaald naar hun nieuwe 18.000m2 kantoor in Berlijn dat medio 2021 in gebruik zal worden genomen.

Takeaway.com


HQ Takeaway Amsterdam