Youké Sterke Jeugd

Carlo Zuijderwijk, Projectleider

“Een project in een monumentaal gebouw met een duurzaam randje”

De aanleiding voor dit project is een aanvraag die we hebben ontvangen om mee te doen met een tender (aanbesteding) voor de verbouwing van de Snelliuslaan 10 te Hilversum voor de opdrachtgever Youké Sterke Jeugd.

Naar ontwerp van Claessens Erdmann met een monumentaal pand als projectlocatie. Een mooi project, waar we met Mirato graag aan willen bijdragen.

Het betrof een tender waarbij de gunning zou plaatsvinden op basis van een aantal factoren. Natuurlijk de prijs, maar ook zeker het onderdeel duurzaamheid. Voor Mirato geen vreemd onderwerp en waar onze MVO manager Jelle van den Berg zijn tanden in heeft gezet.

Al met al resulteerde dit in een voorstel, waarbij de opdrachtgever overtuigd is geraakt om voor Mirato te kiezen voor de uitvoering van het project. Mede dankzij onze inbreng op gebied van duurzaamheid.

In de uitvoering is er nauw contact geweest met de opdrachtgever en heeft er een wekelijks overleg plaatsgevonden om de lijnen zo kort mogelijk te houden. Alle hobbels welke we gedurende de uitvoering tegen zijn gekomen zijn hierdoor direct besproken en snel getackeld.

Mede dankzij de goede communicatie en het werk van onze vertrouwde onderaannemers hebben we het werk binnen de planning en naar wens van de klant op kunnen leveren.

Monique Kraaijenbrink, Teamcoördinator Facilitair Youké Sterke Jeugd

We waren op zoek naar een betrouwbare partner die in een hele korte periode ons nieuwe regiokantoor moest inrichten.  In Mirato  hebben we die partner gevonden.  We hebben het totaalpakket bij hen neergelegd waardoor de werkzaamheden in de juiste volgorde werden uitgevoerd en de strakke planning werd gehaald. Prettige open communicatie met projectleider Carlo, die tijdens het proces ook met goede  aanvullende adviezen kwam. Wat voor ons ook heel belangrijk is dat Mirato duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, zoals het recyclen van oude vloerbedekking en het hergebruiken van “oud meubilair”.  Kortom, voor mij een samenwerkingspartner voor nu en in de toekomst.

Jelle van den Berg, MVO manager

Met het nieuwe kantoor van Youké Sterke Jeugd heeft Mirato een mooi project afgerond waarbij bewust gekozen is voor duurzaamheid en circulariteit. Mirato heeft hierbij gestuurd op het gebruik van CO2-neutrale verf van de producent Baril Coatings en op het recyclen van installatieafval van Desso tapijttegels en vinyl wandbekleding van Vescom. Daarnaast is de gehele vloer lijmloos gelegd en heeft Mirato een end-of-use service afgegeven, waarmee Mirato na de gebruiksperiode samen met Youké kijkt naar oplossingen en mogelijkheden om de levensduur van alle producten, materialen en grondstoffen op een zo hoogwaardige mogelijke manier te verlengen.

Als Mirato zijn we blij met een klant als Youké, waarbij we mee kunnen denken in duurzame oplossingen en we weten dat deze oplossingen gewaardeerd worden.

Carlo Zuijderwijk


Youké Sterke Jeugd