Mirato interieurprojecten

Een ontwerp voor ons eigen kantoor, wellicht de lastigste uitdaging die we tot nu toe hebben gehad. We zitten nu niet alleen op de ontwerp-en realisatie stoel maar zijn ook op die van opdrachtgever en eindgebruiker gaan zitten.

Mirato heeft de laatste jaren een geweldige transitie doorgemaakt. Van vloerenbedrijf dat deeloplossingen realiseert in uiteenlopende projecten onder regie van een van onze partners verschuift onze focus steeds meer naar het realiseren van complete interieurs waar wij zelf de regie voeren. Het ontwerp heeft binnen Mirato een steeds prominentere plek ingenomen in het proces. Het ontwerp is elke keer het beginpunt van een nieuw project.

Ons veranderende propositie is aanleiding geweest tot de complete herinrichting van ons eigen kantoor. Enerzijds om de afdeling ontwerp meer ruimte te geven en anderzijds om flexibiliteit te creëren om zodoende de groei op te kunnen vangen. En tot slot, de meest belangrijke reden; wij geloven dat onze thuisbasis een plek is waar wij onze klanten en medewerkers inspireren en waarin onze visie voelbaar wordt. 

'Iedereen verdient een werkomgeving die bij hem past, nu en in de toekomst'. 

Op de begane grond is er een ontmoetingsplek gecreëerd in vorm van een grote leefkeuken waarin we ons gasten verwelkomen, presentaties geven, zelf koken en lunchen. Via de nieuw geplaatste betonnen trap kom je op de werkvloer waar het ontwerpbureau zijn plek heeft ingenomen. Achter de glaswand zit het realisatie team en de backoffice, waarbij ruimte is gecreëerd voor overleg. 

We hebben in het nieuwe ontwerp veel aandacht gegeven aan het beperken van onze "footprint" zo is al het maatwerk vervaardigd uit het materiaal uit onze oude showroom, hebben we oude houten vloeren hergebruikt voor de vergaderruimte en zijn diverse meubels opnieuw gestoffeerd. Verder hebben we een nieuwe klimaatinstallatie geplaatst, zijn er extra isolatie aangebracht en zijn er 49 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd zodat ons pand nu een Energielabel A heeft.
 

Sander Jansen


Mirato interieurprojecten