Hotel Casa

Sinds 1 maart 2019 zijn de entree, de lobby, het restaurant en diverse vergaderzalen van Hotel Casa aan de Eerste Ringdijkstraat weer open voor gebruik. Na een intensieve periode van voorbereiden en verbouwen in samenwerking met verschillende partijen zijn de werkzaamheden op 28 februari opgeleverd.

Mirato is gedurende dit traject verantwoordelijk geweest voor diverse onderdelen:

  • Voorbereiden & egaliseren van de ondervloeren
  • Installeren van marmoleum & tapijt
  • Installeren van bamboe & smartplank parket
  • Herstellen, schuren & oliën van het bestaande bamboe parket
  • Installeren van bulletin board wandbekleding
  • Monteren van rails & baffles ten behoeve van geluidsisolatie
  • Monteren van rails & gordijnen in de zalen

Diverse onderdelen waarbij een intensieve voorbereiding van belang is voor een soepele uitvoering. De voorbereiding heeft er zeker aan bijgedragen dat we tijdens het werk in uitvoering voor niet te veel verassingen zijn komen te staan.

“De communicatie en samenwerking op de vloer gedurende een verbouwing is van belang voor het succes van het project.”


Neem als voorbeeld de baffles in de grote zalen. Een uitdagende klus waarbij de lijnen en kleuren bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat

Het systeemplafond is komen te vervallen en er is gekozen voor het toepassen van een open en akoestisch gespoten plafond. Voor de bevestiging van de railsen voor de baffles moest er een creatieve oplossing komen. Zeker niet een onmogelijke taak, maar wel een uitdagende. Gaan we voor iedere rail meerdere pendels bevestigen voorafgaand aan het spuiten? Of is het mogelijk om de pendels na het spuitwerk te monteren zonder al te veel schade te maken? Door hier voorafgaand goed over na te denken en eventueel stelwerk nog mogelijk te maken is er samen met de elektricien een constructie bedacht die voor beide partijen in de uitvoering perfect werkte. De elektricien heeft hierdoor geen last gehad van pendels die er al hingen voordat zijn installatie gemonteerd werd. En Mirato heeft kunnen voorkomen dat het akoestische spuitwerk beschadigde, wat dan vervolgens weer gerepareerd zou moeten worden. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Door je gedurende het traject van voorbereiden en uitvoeren niet alleen te focussen op de werkzaamheden van Mirato, maar hierbij rekening te houden met andere partijen ontstaat er een samenwerking waarmee je het gewenste resultaat kan behalen binnen de gewenste tijd.

Marco Peeters - Operations Hotel Casa

“De samenwerking met Mirato is vanaf het eerste moment erg prettig verlopen. Er werd zeer actief meegedacht met de klant in de diverse type vloeren, niet alleen qua look and feel, maar ook qua onderhoud en geluidsimpact. Erg fijn schakelen met de contactpersonen. Deadline voor het totale project was erg ambitieus, maar in het groepsproces met alle andere aannemers was Mirato erg flexibel in het aanpassen van de planning en de deadline is behaald. Kortom: erg tevreden!”

Marco Peeters


Hotel Casa