Mirato kantoor

Na een intensieve verbouwing zijn we weer terug op onze plek Wattstraat 60 én wat is het mooi geworden zeg! Bijzonder om op zo’n vertrouwde plek zo’n nieuwe vibe te ervaren.

Wat was de aanleiding om te verbouwen?
Mirato heeft de laatste jaren een transitie doorgemaakt van het leveren van deeloplossingen naar totaalinrichting. Daarbij heeft ontwerp de laatste jaren een meer prominente plek in het proces en nu dus ook in ons kantoor gekregen.
Daarnaast wilde we meer flexibiliteit om de groei in ons bedrijf op te vangen én tot slot misschien wel de meest belangrijke reden, onze thuisbasis moet een plek zijn waar we onze klanten en medewerkers inspireren.
En als we dan toch verbouwen dan wel op een verantwoorde, duurzame manier met hergebruik van materialen, aangepast klimaatsysteem en verantwoorde nieuwe materialen. Zoals we ook bij onze klanten adviseren.

Top 3 van onze uitgangspunten
  1. Inspirerende omgeving voor klanten en medewerkers
  2. Interieurontwerp op de voorgrond
  3. Circulaire inrichting/ verduurzaming van het pand

Hoe vertaalt zich dat naar een concept?

De ontwerpafdeling zag onze bestaande zwarte kasten van door en door gekleurd MDF als een mooie materiaalbron om nieuw meubilair mee te ontwikkelen. Dit werd door onze partner Hekker Interieurbouw goed opgepakt. Als tegenhanger van het zwart en om de ruimte licht te maken worden de muren strak wit geschilder met duurzame mineraalverf en vervangen we het systeemplafond om hoogte te winnen. Natuurlijke materialen als hout en beton zorgen voor een warme en eigentijdse uitstraling.

Er is vanwege de akoestiek papierpulp tegen het plafond gespoten en boven de werkplekken hangen gestukte eilanden. Deze zijn voorzien van mooie lichtlijnen die de ruimtes met elkaar verbinden.

Het café zie je als ontmoetingspunt in veel grote kantoren en het is ook bij ons dé centrale plek geworden. Hier houden we presentaties voor onze klanten, zodat ze in een andere, inspirerende omgeving zitten. We ontvangen hier onze partners, leveranciers én het is voor ons een plek om elkaar te ontmoeten en te werken.
Mirato kantoor