Milaan designweek 2018

Het zit er weer op Salone del Mobile of terwijl designweek Milaan 2018 het Mekka voor liefhebbers van design, art en living. Elk jaar zijn onze ontwerpers in Milaan te vinden om zich volop te laten inspireren, op de hoogte te blijven van de laatste trends en natuurlijk het veelal besproken onderwerp het borrelen met gelijkgestemde. Met een overvolle fotobibliotheek in de telefoons swipen we door de hoogtepunten van Milaan:

1. Sony - Hidden Senses
Vanuit de hectiek van de wijk Via Tortona stapten we binnen bij Sony, waarbij we gelijk in de eerste zaal Echo overvallen werden door een bepaalde sereniteit. De briljante tentoonstelling Hidden Senses is een zintuiglijke ervaring die door middel van vernieuwde technologie tot stand werd gebracht.
2. Mini Living – Big Life. Small Footprint
Opvallende pastelkleuren en creatief materiaal gebruik maakte de tentoonstelling van Mini Living een van de must sees van Milaan.
Met een verfrissende blik laten de ontwerpers verschillende oplossingen zien op gebied van wonen en werken. Vooral het gebruik van materialen met een kleine footprint gecombineerd met doordachte styling geeft ons inspiratie op gebied van duurzaam en circulair inrichten.
Mini Living3. Bar Anne
Hotspot Bar Anne, een complete ervaring van ontmoeten omringt door design samengesteld door Anne Zwaag. De bar ontworpen door Space Encounters i.s.m. Childeren of the Light bestond uit meerdere bogen met daarop verlichting die op het ritme van de muziek een kleurverloop liet zien. Een psychedelisch en hypnotiserend effect …
de bar liep je door het paviljoen langs de expositie Nothing New van Lensvelt. Die een statement maakt door enkel zijn oude modellen te tonen, afgewisseld met fascinerende installaties. Waarbij de installatie van Felix Burger met Shell shock syndroom het meeste indruk heeft achter gelaten.
Lichtinstallatie bij Bar Anne4. Flos - Arrangements
Het nieuwe armatuur Arrangementen ontworpen door Michael Anastassiades voor Flos heeft verder geen toelichting nodig. Erg mooi en zeer goed toepasbaar.
Flos Arrangements5. Moooi
Ook in de wijk Via Tortona pakte Moooi ook dit jaar uit met een mega tentoonstelling. Waarbij we niets anders gewend zijn van Moooi dan overdaad. De grote kroonluchter bij binnenkomst opgebouwd uit verschillende armaturen uit de collectie laat je niets anders doen dan minuten lang staren. Verder op in de expositieruimte worden we verwonderd door de complexe samenstelling in verschillende patronen. Al met al een lust voor het oog.
kroonluchter Moooi
Als je meer wilt lezen over deze inspirerende expo's volg dan de link achter de kopteksten. 
Milaan designweek 2018