ISO certificering

Afgelopen januari vierden wij een belangrijke mijlpaal bij Mirato: we ontvingen het ISO 9001-certificaat voor de manier waarop we onze diensten op het gebied van interieur leveren. 

 
Kroon op het werk
Ik zie het behalen van dit certificaat als een bekroning van het werk dat wij dagelijks doen en de manier waarop we dat doen. We willen naar onze opdrachtgevers uitstralen dat we als organisatie altijd streven naar kwaliteit, continuïteit en tevreden klanten. De ISO-normering helpt ons om op een gecontroleerde manier de klantprocessen uit te voeren en verder te ontwikkelen. De normen voor kwaliteit en de verwachtingen van de opdrachtgever waaraan moet worden voldaan, is hiermee verankerd in de hele organisatie.

Meer inzicht in werkprocessen 
In zeven maanden tijd hebben we de procedure doorlopen, waarbij door alle medewerkers hard is gewerkt om de certificering te behalen. We werden daarbij ondersteund door QSN, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inzichtelijk maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Tijdens het traject merk je dat je door het toepassen van ISO nog meer inzicht krijgt in de werkprocessen binnen je bedrijf. Dat is heel waardevol.
 


Zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het
Het certificaat dat we hebben behaald is van toepassing op ‘Het adviseren, ontwerpen, leveren en installeren van totaalprojecten en deeloplossingen op het gebied van interieurs voor bedrijven’. Kortweg komt het neer op: zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het. Dat we daar met ons kwaliteitsmanagementsysteem toe in staat zijn, hebben we laten zien tijdens een audit door NCK (Nederlands Certificatie Kantoor).
 
Waarom ISO 9001?
We hebben voor ISO 9001 gekozen omdat dat dé internationaal geaccepteerde standaard is voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het is een middel dat ons helpt om onze doelstellingen op het gebied van kwaliteit te realiseren. Je krijgt het certificaat alleen als je aantoonbaar het vermogen hebt om voortdurend te voldoen aan de wensen van de klant en de beschreven kwaliteitsnormen bij het leveren van producten en diensten. 
 
Nieuwe uitdaging
Zijn we dan nu klaar? Nee, want wij hebben het certificaat ISO 9001:2008 behaald en inmiddels is de versie ISO 9001:2015 gepubliceerd. We gaan graag de uitdaging aan om binnen drie jaar ons huidige certificaat om te zetten naar deze nieuwe versie.
 
ISO certificering