Inspiratie op Salone del Mobile 2017 - deel 2

Na een geweldige beursdag sloten we de dag af in het Design District Brera, waar iedereen nog tot laat op straat was om zich te laten inspireren door de exposities op gebied van kunst en interieur én om natuurlijk een heerlijk, Italiaans hapje te eten.

Voor dag 2 hadden we een route uitgestippeld die wellicht wat ambitieus was, want de hele stad is in de ban van Salone del Mobile. Zo zijn we helaas niet aan Venture Lambrate toegekomen waar veel jonge ontwerpers staan. Er is teveel om in één dag te zien (zijn we achter gekomen). In diverse palazzo, conceptstores en andere pop-up locaties waren mooie presentaties van interieurmerken te zien.

Palazzo Litta was zo’n toevallige locatie die we niet op de agenda hadden, maar waar we blij verrast werden door schitterend groot en klein werk van jonge en gevestigde ontwerpers.Het begon al op de binnenplaats met een kunstwerk van Jeans.

Een must see was voor ons Masterly in Palazzo Fransesco Turati. De plek waar uitsluitend Nederlands Design met trots werd gepresenteerd. Vanuit een mooie binnenplaats vol tulpen struinden we dit schitterende palazzo uit 1880 door. Met onder andere schitterende stoffen van Nicolette Brunklaus, meubilair van Vos, Desso, het verrassende KnitwearLab,  in het trappenhuis een geweldige salonpoef van Maison Summier. Op de bovenverdiepingen in het palazzo was ruimte voor jong talent. Wij vielen enorm voor de light box met plant, genaamd Growing Plants van REM atelier. Wát een mooie combinatie van licht en groen!

Vervolgens met de metro naar Garibaldi waar vlakbij het inspirerende pand 10 Corso Como is. Een zinnenprikkelende conceptstore met restaurant, kunst, mode, interieur en een fijne boekwinkel. Het restaurant met supermooie binnenplaats heeft binnen echt een fantastische vloer van een soort keramiek. We zijn inmiddels aan het onderzoeken of we dit ook kunnen maken, zo mooi!

Het summum voor inspiratie is toch wel Spazio Rosanna Orlandi. Wat een heerlijke plek met mooie groene binnentuin en een pand om in te verdwalen. Van kelder tot bovenverdieping afgeladen met unieke interieur stukken en stijlvol ingerichte ruimtes. Sé collections liet een compleet ingericht woning zien met rijke stoffen en materialen.  Ward Wijnant stond beneden met inspirerende stukken van zijn Wired collectie. En de rest van het pand was afgeladen met wannahaves van kunst, bijvoorbeeld van Anotherview, tot vazen en van verlichting tot klein meubilair van bijv. Maarten Baas. Een walhalla voor interieur liefhebbers en helaas de afsluiter voor onze inspirerende Milaan trip. 
 
Inspiratie op Salone del Mobile 2017 - deel 2