Inspiratie op Salone del Mobile 2017 - deel 1

Begin april vindt jaarlijks in Milaan de grootste beurs op interieurgebied plaats; Salone del Mobile. Met onze telefoons in de aanslag struinden we, Maartje en Cindy, de beurs af. We lieten ons in overvloed inspireren in maar liefst 17 hallen met design meubilair en verlichting. Bijna teveel om in je op te nemen, maar wat geweldig!

Trends
Nu we echt wel kunnen zeggen dat er weer een stijgende lijn in de economie zit, zie je op de beurs ook de rijkheid van kleuren en materialen terugkomen. Veel warme, diepe kleuren en zachte stoffen als velours samengebracht met rijke materialen zetten de toon. De sfeer die je kunt aanduiden als Boutique Hotel wat we onder andere heel mooi uitgevoerd bij Diesel Living van Moroso terugzien.
Een ware beleving voor alle zintuigen is de stand van Missoni een kleurexplosie met mooie prints op meubilair, vloeren en muren waar, door licht en geluid, een extra dimensie aan wordt gegeven. Net als de stand van onze leverancier Bolon, ook zo'n kleurrijk geheel en ze geven een mooi inzicht in de gebruikte materialen.
Omdat het bij interieur vaak om combinaties van materialen gaat zien we verbinding al langer als trend. Ingenieuze constructies worden nu vervangen door simpelweg een band, riem of strik er omheen.

Eyecatchers in het interieur
Misschien zijn wij sowieso al fan van verlichting, maar op Euroluce zijn we de mooiste exemplaren tegengekomen. We zijn helemaal weg van de serie Palma van Vibia die licht en groen combineren in één product. In de hal waar Salone Satellite alle jonge designers onderbrengt kwamen we de schitterende Rythm of Light collectie van Susanne de Graef tegen die ons ook enorm blij maakt met haar subtiele materiaalcombinatie van gekleurd viscosedraad en aluminium. En wat denk je van Here comes the sun, van DCW Éditions een ontwerp uit 1970 maar in deze vorm ook een echte een eyecatcher! 

Op kantoor
We zijn dus volop geïnspireerd door trends en mooie producten die we ook bij kantoorinrichting kunnen toepassen. Ook de leveranciers waar we graag mee werken hadden flink uitgepakt. De stands van Bolon, Vitra, Arper en Kvadrat waren schitterend. Er is in de hallen Workspace 3.0 veel groen te vinden, maar ook fun. Work hard, play hard! Een goed voorbeeld hiervan, ook weer bij de jonge ontwerpers, vonden we Fit-niture (nog in ontwikkeling) van Edmond Wong. Andere speelse elementen die we ook bij ons op kantoor wel zien zitten zoals een stoel verwerkt in de boekenkast van Alias. Een nieuwe aanvulling op akoestische stoelen om rustig in te kunnen werken nemen we in gedachten mee. Alles bij elkaar… de trend is een gezonde en inspirerende werkomgeving zodat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en waarbij de werkplek een speeltuin is; een plek waar je graag wilt zijn. Precies zoals Mirato het graag ziet!

Inspiratie op Salone del Mobile 2017 - deel 1