Duurzaam hergebruik

Mirato Interieurprojecten heeft de ambitie om voor elk bedrijf een interieur te ontwerpen dat aansluit bij haar identiteit. Wij ontwerpen en realiseren inspirerende en doeltreffende interieurconcepten waarbij wij vinden dat iedereen een werkomgeving verdient die bij hem/haar past, nu en in de toekomst. Voor de toekomst proberen wij onze footprint zo klein mogelijk te maken, dit doen wij op verschillende manieren. Een mooi praktijkvoorbeeld is Nixxes. Mirato heeft het interieur in opdracht van Vega Projects ontworpen.

Praktijk voorbeeld
Nixxes is een toonaangevende naam in de internationale gamingcommunity. Nixxes co-ontwikkelt diverse bekende games zoals Tomb Raider en Deus Ex. Nixxes verhuist eind 2018 naar het recent geopende WTC in Utrecht. Het gebouw heeft een BREEAM Excellent certificatie gekregen. Het interieurontwerp van Mirato sluit hier naadloos op aan.

3D ontwerp pantry Nixxes
Om dit te kunnen behalen hebben wij bijvoorbeeld rekening gehouden met de positionering van werkplekken. Zo beschikt iedereen met een vaste werkplek over voldoende daglicht. Daarnaast zijn in de ruimtes waar de meeste zonuren zijn de aantal werkplekken gereduceerd tot het minimum om de druk op het klimaatsysteem te ontlasten.

3D ontwerp werkplekken Nixxes
De materiaalkeuze sluit aan bij de identiteit van Nixxes en voldoet aan de hoogste eis wat betreft duurzaamheid. Zo zijn de tapijttegels ReForm Artworks van Ege gemaakt van geregenereerde econyl garens. Qua design en kleur zijn deze tegels een stoere aanvulling op het meubilair dat Nixxes hergebruikt. De tapijttegels worden gecombineerd met een ‘oude’ gymzaalvloer, wat een knipoog geeft naar de game industrie. Deze vloer is tevens een mooi voorbeeld hoe wij onze MVO-visie in praktijk brengen. Gedurende het proces van het ontwerp tot en met de realisatie en het resultaat is rekening gehouden met de drie 3 P’s: People, Planet en Performance (Profit).


Planet
De ‘oude’ gymzaalvloer van in totaal 348 m2 bestaande uit 10.500 plankjes Iroko hout is hergebruikt als een nieuwe design vloer en bekleding van de plantenbakken. Hergebruik voorkomt het kappen van nieuwe bomen én we geven een gebruikt product een tweede leven.

Planet en People
De houten deeltjes zijn oorspronkelijk 21mm dik. Een lastige dikte, zeker wanneer deze plankjes aansluiting moeten vinden met andere vloerafwerkingen. Vandaar dat we deze deeltjes hebben gehalveerd. Mirato heeft deze werkzaamheden uitbesteed bij één van onze partners in Social Return: Visie-R. Door deze samenwerking volgen de deelnemers van Visie-R het re-integratieprogramma en ze doen werkervaring op. Ook krijgt Visie-R extra inkomsten om te investeren in begeleiding en ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Tijdens het verzagen van de gymzaalvloer ontstaat er een restproduct doordat de onderzijde uit ruwe houten deeltjes bestaat. Ook dit restproduct wordt niet afgevoerd maar wordt hergebruikt in andere projecten.

Performance (Profit)
De keuze voor een hergebruikte vloer past bij ons streven om onze footprint te verminderen en een hoge kwaliteit interieurprojecten te leveren. Het geeft de werkomgeving een karakteristieke uitstraling die past bij de identiteit van deze klant. Daarnaast is de vloer geschikt en goed bevonden om gelegd te worden in het pand dat een BREEAM Excellent- en een WELL Building Standard-certificering heeft gekregen.

showroom Mirato
Duurzaam hergebruik